Uhapšeni aristokratkinja i osuđeni silovatelj: Još uvijek traje potraga za njihovom bebom

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšeni aristokratkinja i osuđeni silovatelj: Još uvijek traje potraga za njihovom bebom
FOTO: Screenshot / Mark Gordon i Constance Marten

Constance Marten i Mark Gordon koji su početkom januara nestali sa svojim novorođenčem, uhapšeni su i nalaze se u pritvoru, ali dijete još uvijek nije pronađeno. 

Policija Sussexa rekla je da su prolaznici u ponedjeljak oko 21:30 uočili par u Brightonu. Ubrzo nakon toga su uhapšeni, ali bez djeteta za kojim se na tom području trenutno odvija hitna potraga.

Njihov nestanak prijavljen je nakon što im se 5. januara automobil pokvario u blizini raskrsnice M61, blizu Boltona.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Tokom sljedećih nekoliko dana viđeni su na brojnim mjestima, uključujući Liverpool, Essex, južni London i istočni Sussex

Vlasti su ranije vjerovale da je par spavao u plavom šatoru i izbjegavao policiju tako što su stalno mijenjali svoju lokaciju i držali lica pokrivena dok su prolazili pored nadzornih kamera. 

Velika potraga za aristokratkinjom i njenom bebom, nadzorne kamere je uhvatile u društvu silovatelja

Velika potraga za aristokratkinjom i njenom bebom, nadzorne kamere je uhvatile u društvu silovatelja

U danima nakon što su nestali, detektiv Lewis Basford rekao je da je beba u fokusu istrage i da zabrinutost za djetetovu dobrobit raste iz dana u dan.

"Nadamo se da je beba živa", rekao je Basford.

Par je živio u potpunosti izoliran otkako su se upoznali 2016. godine, nakon čega je Constance prekinula svaki kontakt sa svojim prijateljima i obitelji.

Policija je već na početku istrage bila zabrinuta jer novorođenče, kao ni Constance nisu primili liječničku pomoć od rođenja djeteta.

Constance Marten potječe iz aristokratske porodice koja je povezana s kraljevskom porodicom. Njeno porodično imanje u Dorsetu vrijedno je 100 miliona funti (223 miliona KM) uključujući vilu, četiri seoske kuće, kriket klub i jezero.

Njen partner Mark Gordon inače je registrovani seksualni prijestupnik, a sa samo 14 godina silovao je susjedu, prijeteći joj vrtnim makazama i kuhinjskim nožem.

Šest sedmica proveo je u bijegu, tokom kojih je provalio u jednu kuću i udario muškarca lopatom po glavi, a zatim pobjegao. Kasnije je policiji priznao sve napade, a sud mu je izrekao kaznu od 20 godina zatvora, prenosi Jutarnji List

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije