Uhapšena medicinska sestra osumnjičena za ubistvo 13 pacijenata

Radiosarajevo.ba
Uhapšena medicinska sestra osumnjičena za ubistvo 13 pacijenata

Žena osumnjičena za ubistvo 13 pacijenata u toskanskoj bolnici u 2014. i 2015. godini, uhapšena je, navodi italijanska policija u saopćenju objavljenom u četvrtak.

Nazvana "bolnička ubica", žena je navodno počinila višestruka ubistva dok je radila kao medicinska sestra u jedinici intenzivne njege  i na odjelu za anesteziju u bolnici u Piombinu, gradu na toskanskoj obali.

Navodne žrtve medicinske sestre imale su "razna patološka stanja", saopćila je policija, ali nije pružila dodatne detalje. Planirano je da istražitelji održe konferenciju za novinare tokom dana.

Italijanski karabinjeri uhapsili su ženu u srijedu navečer. To nije prvi put u posljednje vrijeme da su medicinske sestre koje rade u državnim bolnicama optužene da su serijske ubice.

U ovom je mjesecu sud u Ravenni osudio medicinsku sestru zbog ubistva pacijenta smrtonosnom injekcijom, kaznivši je doživotnom robijom. Ona je još pod istragom zbog desetak smrtnih slučajeva i uložila je žalbu na presudu, javlja Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije