Uhapšen u Njemačkoj: U BiH osuđen zbog pljačke, ali nikad nije otišao u zatvor

J. M.
Uhapšen u Njemačkoj: U BiH osuđen zbog pljačke, ali nikad nije otišao u zatvor
U srijedu 27. marta, pripadnici Federalne njemačke policije iz bavarskog Freilassinga uhapsili su državljanina BiH za kojim je izdata međunarodna potjernica.

Hapšenje se desilo na graničnom kontrolnom punktu Schwarzbach kada su policajci zaustavili bijeli kombi austrijskih registarskih oznaka.

Kontrolom u računaru utvrđeno je da je za jednim od putnika – 30-godišnjim državljaninom BiH – izdata međunarodna potjernica. 

Bosanskohercegovačke vlasti tragale su za 30-godišnjakom od novembra 2018. Još prije šest godina Bosanac je bio umiješan u pljačku benzinske pumpe, osuđen je na dvije godine zatvora, ali nikad nije otišao na izdržavanje kazne u našoj zemlji.

Nakon što je pripadnici Savezne policije Njemačke uhapsili državljanina BiH, u njegovom prtljagu pronašli su falsificiranu hrvatsku vozačku dozvolu. 

Državljanin BiH izveden je istog dana pred istražnog sudiju koji je odredio pritvor do izručenja BiH. Federalna policija je potom sprovela Bosanca u zatvor, gdje čeka na izručenje svojoj domovini.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije