Uhapšen Musa Ibrahim, bivši Gadafijev portparol

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Musa Ibrahim, bivši Gadafijev portparol

Bivši portparol vlade Moamera Gadafija Musa Ibrahim uhapšen je jučer, tačno godinu dana nakon smrti libijskog vođe, saopšteno je iz kabineta libijskog premijera.

Musa Ibrahim bio je glavni portparol režima Gadafija tokom posljednje godine rata. On je uhvaćen u gradu Tarhuna, 70 kilometara južno od Tripolija.

Jučer se navršila godina dana od zarobljavanja i ubistva Moamera Gadafija u njegovom rodnom gradu Sirte, nakon što je uhvaćen dok se krio u odvodnoj cijevi.

"Musa Ibrahim uhapšen je u akciji libijskih snaga u gradu Tarhuna i prebačen je na ispitivanje u Tripoli", navodi se u saopštenju.

Ibrahim je tokom rata u Libiji držao pres konferencije u Tripoliju, u hotelu gdje su odsjedali novinari tokom posljednjih sukoba. Njegovo kretanje bilo je nepoznato od pada Tripolija u augustu 2010, ali je u prošlosti više puta javljeno da je zarobljen.

Ibrahim demantovao hapšenje

CNN pak javlja da je Musa Ibrahim u audio poruci demantirao da je uhapšen, te naveo da se čak ni ne nalazi u Libiji. U obraćanju, Ibrahim je rekao da je vijest o njegovom hapšenju pokušaj vlade da odvrati pažnju nacije od svojih zločina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije