Uhapšen lažni advokat iz BiH koji je prevario građane za oko 20.000 KM

Radiosarajevo.ba
Uhapšen lažni advokat iz BiH koji je prevario građane za oko 20.000 KM
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer u jutarnjim časovima uhapsili su B. T. iz ovog grada, zbog sumnje da se duži vremenski period lažno predstavljao kao advokat i od oštećenih uzimao novac za potrebe akontacije i troškova na ime zastupanja u predmetima pred sudom, a iste nije zastupao, čime je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 20.000 KM.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, izvršen je pretres više objektata na području grada koje koristi osumnjičeni. Protiv osumnjičenog u redovnoj proceduri Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela 'lažno predstavljanje' i 'prevara''', navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Banja Luka.

Nakon završene kriminalističke obrade lice je otpušteno iz prostorija Policijske uprave Banja Luka.

"Policijska uprava Banja Luka apeluje da građani koji su prevareni ili sumnjaju u prevaru izvršenu na opisan način, dođu u Policijsku upravu Banja Luka i prijave krivično djelo", dodaje se u saopštenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije