Uhapšen jedan od najvećih južnoameričkih "kraljeva kokaina"

Radiosarajevo.ba
Uhapšen jedan od najvećih južnoameričkih "kraljeva kokaina"
Jedan od najvećih južnoameričkih "kraljeva kokaina", koji je policije bio ubjekstvu skoro 30 godina, uhapšen je u zapadnoj brazilskoj državi Mato Grosso, saopćila je brazilska policija.

U bjekstvu je čak uradio plastične operacije promjene lice.

Luiza Carlosa da Rochu, poznat pod nadimkom "Bijela glava" uhapšen je u akciji nazvanoj "Spectrum" u gradu Soriso.

Kako se navodi, u policijskoj akciji uhapšen je i čovjek koji je važio za da Rochinu "desnu ruku", a tokom akcije, u kojoj je učestvovalo 150 agenata, zaplijenjeni su luksuzni automobili, avioni, farme i druga imovina vrijedna 10 miliona dolara.

Tokom akcije, policija je nosila teško naoružanje, a kada su upali u kuću u kojoj se bjegunac nalazio, agenti su proučavali fotografije sa starim karakteristikama lica Da Roche i aktuelnom fotografijom, na osnovu čega su zaključili da se radi o istoj osobi.

On je optužen da je razvio veliku narko mrežu, koja obuhvata proizvodnju kokaina u džunglama Bolivije, Kolumbije i Perua, a koja je distribuirala drogu po Južnoj Americi, SAD i Evropi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije