Ugledni historičar iz Rusije ubio svoju djevojku: Odsjekao joj glavu, ruke i noge

Radiosarajevo.ba
Ugledni historičar iz Rusije ubio svoju djevojku: Odsjekao joj glavu, ruke i noge
Screenshot / Oleg Sokolov

Ugledni historičar iz Rusije Oleg Sokolov (63) ubio je svoju 24-godišnju djevojku, a onda je upao u rijeku dok je pijan pokušavao da se riješi dijelova njenog tijela.

Poznati stručnjak za Napoleona, koji je odlikovan francuskom medaljom Legije časti, priznao je ubistvo Anastasije Ješčenko nakon što je pronađen s ruksakom u kojem su se nalazile ženske ruke.

Kako prenosi BBC, Sokolov je policiji rekao da je ubio svoju djevojku nakon svađe, zatim joj je odsjekao glavu, ruke i noge. Planirao je da se riješi tijela, a da onda javno izvrši samoubistvo, obučen kao Napoleon.

Njegov advokat naveo je da je priznao krivicu i da se kaje.

Sokolov je, inače, napisao nekoliko knjiga o Napoleonu i bio je angažovan kao savjetnik na nekoliko filmova, a njegova djevojka mu je pomagala u radu i bila koautorka nekoliko djela.

Oboje su proučavali francusku historiju i voljeli da se oblače u kostime, a naročito Sokolov, koji se oblačio kao Napoleon, prenosi Srpskainfo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije