Ubijen pripadnik IS-a koji se spremao za napad

Anadolija
Ubijen pripadnik IS-a koji se spremao za napad
U antiterorističkoj akciji u Ankari izvedenoj u noći s utorka na srijedu, ubijen je pripadnik terorističke organizacije IS za kojeg se sumnja da je planirao samoubilački napad, javlja Anadolu Agency (AA).

Ekipe Odjela za borbu protiv terorizma Policijske uprave u Ankari po dojavi su otišle na mjesto na kojem se krio Ahmet B.,(1992), s prebivalištem u Diyarbakiru, pripadnik IS-a.

Nakon što je odbio da se preda, otvorio je vatru na pripadnike sigurnosnih snaga. U sukobu je ubijen.

Ekipe kontradiverzione zaštite tokom pregleda stana pronašle su veću količinu eksplozivnog materijala, koji je iz sigurnosnih snaga iznesen iz objekta i uništen.

Guverner Ankare Ercan Topaca kazao je kako je akcija započeta tri sata iza ponoći. Prema njegovim riječima Ahmet B. je primijećen tri puta na sigurnosnim kamerama u blizini Anitkabira i nekadašnje zgrade Parlamenta.

Topaca je dodao kako su u domu pripadnika IS-a otkrivena dva dinamita, oko sedam kilograma amonijak nitrata, dva TNTP-a, okidač, te TNT.

Guverner je dodao kako sumnjaju da je napad planiran tokom ceremonija povodom 29. oktobra, Dana Republike Turske ili nekog drugog događaja na kojem bi prisustvovalo mnogo građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije