Ubice iz Kanade su braća: Jedan pronađen mrtav, za drugim se traga

2
Radiosarajevo.ba
Ubice iz Kanade su braća: Jedan pronađen mrtav, za drugim se traga
Foto: EPA-EFE / Osumnjičeni za ubistvo 10 osoba

Kanadska policija pronašla je sinoć mrtvog jednog od osumnjičenika za masovni pokolj nožem u kojemu je ubijeno deset osoba, dok je drugi osumnjičenik, njegov brat, još uvijek na slobodi.

Braća su bila osumnjičena za ubistvo deset ljudi i ranjavanje 18 u napadu nožem koji je u nedjelju duboko potresao domorodačku zajednicu u Saskatchewanu.

Napadi su bili među najsmrtonosnijima u modernoj povijesti Kanade. Policija je rekla kako se čini da su neke od žrtava bile meta, dok su druge očito bile nasumične, prenosi Hina.

Nastavak akcije Meta 2: Uhapšeno 12 osoba, pronađeno 5 kg droge, vatreno oružje i motorna pila

Nastavak akcije Meta 2: Uhapšeno 12 osoba, pronađeno 5 kg droge, vatreno oružje i motorna pila

Objavljena hronologija pokolja u Kanadi: U rano jutro u domorodačkoj zajednici ubili 10 ljudi

Objavljena hronologija pokolja u Kanadi: U rano jutro u domorodačkoj zajednici ubili 10 ljudi

Pronađeno tijelo

Damien Sanderson (31) pronađen je mrtav u James Smith Cree Nationu, a njegov brat, Myles Sanderson (30) "možda je zadobio povrede" i možda traži liječničku pomoć, rekla je Rhonda Blackmore, komandantica Kraljevske kanadske konjičke policije Saskatchewan.

Sa smrću jednog brata Sandersona i ranjavanjem drugog, broj žrtava sada iznosi 11 mrtvih i 19 ozlijeđenih, rekla je Blackmore.

Tijelo Damiena Sandersona pronađeno je na otvorenom u području s visokom travom u blizini kuće koja se pretraživala, rekla je.

"Možemo potvrditi da ima vidljive povrede. U ovom trenutku se ne vjeruje da si je te ozljede sam zadao", rekla je Blackmore ne precizirajući što je uzrok povreda.

Upitan je li Myles Sanderson osumnjičen da je također ubio svog brata, Blackmore je rekla:

"Nismo to potvrdili. Ne možemo reći je li Myles bio umiješan u smrt Damiena."

Također je upozorila da policija još smatra Mylesa Sandersona opasnim za javnost, čak i ako je ozlijeđen.

Naoružan i opasan

"Myles ima poduži kriminalni dosje koji uključuje kaznena djela protiv osoba i imovine... Smatramo ga naoružanim i opasnim. Nemojte mu prilaziti", rekla je Blackmore CBC News izvijestio je da je policija u saskatchewanskom gradu Saskatoonu tražila Mylesa Sandersona od maja, kada se prestao sastajati sa svojim službenikom za uvjetni otpust nakon što je odslužio kaznu za napad, pljačku i izricanje prijetnji.

Premijer Justin Trudeau nazvao je napade "šokantnim i srceparajućim" i rekao da je razgovarao s vodstvom James Smith Cree Nationa i premijerom Saskatchewana Scottom Moeom kako bi obećao potporu svoje vlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije