Ubicama 25-godišnjeg Ahmauda Arberyja doživotni zatvor

0
Anadolija
Ubicama 25-godišnjeg Ahmauda Arberyja doživotni zatvor
Foto: Kolaž / Ubicama 25-godišnjeg Ahmauda Arberyja doživotni zatvor

Sudija u američkoj državi Georgiji osudio je u petak trojicu bijelaca na doživotne zatvorske kazne zbog ubistva Ahmauda Arberyja 2020. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Sudija Timothy Walmsley osudio je Gregoryja McMichaela i njegovog sina Travisa McMichaela na doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Njihov komšija, William "Roddie" Bryan, osuđen je na doživotnu kaznu uz mogućnost uslovnog otpusta. On ima mogućnost ranijeg izlaska nakon 30 godina, budući da to je minimalna kazna za ubistvo po zakonima američke savezne države Georgia.

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

McMichaelovi su sjedili u sudnici skamenjenih pogleda dok je sudija Walmsley čitao naglas presude.

Walmsley je kazao kako je ocu i sinu McMichael izrekao najoštriju kaznu koja mu je dostupna dijelom zbog njihovih bešćutnih riječi i postupaka snimljenih na videu.

"To je bila užasna, istinski užasna scena", kazao je sudija o dijelu videa snimljenog mobilnim telefonom gdje se vidi samo ubistvo, i gdje se također vidi kako McMichael usmjerava pušku sačmaricu na Arberyja udaljenog oko šest-sedam metara.

Istakao je kako je Arbery bio "lovljen, upucan i ubijen jer su pojedinci iz ove sudnice uzeli pravdu i zakon u svoje ruke".

Porota u Georgiji je u novembru prošle godine proglasila trojicu, koji su gonili i ubili Arberyja iz vatrenog oružja februara 2020. godine dok je on džogirao kroz priobalno mjesto Satilla Shores, krivim po brojnim tačkama optužnice, uključujući teško ubistvo.

Arbery, 25-godišnji tamnoputi Amerikanac, ubijen je iz vatrenog oružja u lučkom gradu Brunswick u februaru 2020. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije