Osuđen ubica repera Nipsey Husslea: Eric R. Holder dobio 60 godina zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Osuđen ubica repera Nipsey Husslea: Eric R. Holder dobio 60 godina zatvora
Foto: Puma / Nipsey Hussle

Eric R. Holder, koji je ubio hip-hop umjetnika Nipsey Husslea, nominiranog za Grammyja 2019. godine ispred Hussleove prodavnice odjeće u Los Angelesu, osuđen je na 60 godina zatvora.

Sudija je izrekao kaznu nakon što je saslušao jednog od Hussleovih prijatelja i saznao sadržaj pisma Holderovog oca koje je pročitano na sudu.

Holder je tokom čitavog postupka gledao ispred sebe čitavog postupka i nije reagovao kada je presuda pročitana.

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

Nipsey Hussle, čije je pravno ime bilo Ermias Asghedom, ubijen je u 34. godini.

On i Holder znali su se godinama, odrastali su zajedno u južnom LA-u. Obojica su bili ambiciozni reperi, ali Holder nikada nije postigao isti uspjeh kao Hussle.

Eric R. Holder Jr. (32), u julu proglašen krivim za ubistvo prvog stepena 33-godišnjeg repera koji je bio nominiran za nagradu Grammy, ispred trgovine odjeće koju je Hussle osnovao, Marathon, u južnom dijelu Los Angelesa gdje su obojica odrasla.

Holder je također osuđen za dva slučaja pokušaja ubistva i dva slučaja napada vatrenim oružjem zbog pucnjave koja je pogodila dva druga muškarca na mjestu zločina koji su preživjeli.

Kazna je odgođena, dijelom zato što je advokat odbrane Aaron Jansen tražio da sudija H. Clay Jacke smanji Holderovu osudu na drugostepeno ubistvo, što je sudija odbio u decembru.

Glumica Lauren London, koja je bila partnerica Husslea i majka njegove djece, nije prisustvovala nijednom dijelu suđenja, niti su to učinili bilo koji od njegovih rođaka, a niti se očekuje da će iznijeti izjave, kao što se često događa na takvim saslušanjima.

Dokazi protiv Holdera bili su tako poražavajući - od nadzornih kamera koje su zabilježile njegov dolaska, do pucnjave i odlazaka te da je njegov advokat priznao tokom suđenja da je pucao u Husslea, navode agencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije