U Ukrajini vlada haos i panika: Ogromne gužve ispred bankomata

1
Radiosarajevo.ba
U Ukrajini vlada haos i panika: Ogromne gužve ispred bankomata
FOTO: AA / Gužve ispred bankomata i apoteka u Ukrajini

Jutros nešto iza 4.50 sati eksplozije su odjeknule u gradovima Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mikolaiv i Odesa, kao i glavnom gradu Ukrajine Kijevu. 

Na glavnim saobraćajnicama Kijeva zabilježene su velike gužve, jer veliki broj građana od jutros pokušava napustiti grad. Ispred bankomata se mogu vidjeti ljudi koji u redovima čekaju da podignu novac, kao i ispred apoteka.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin upozorio je u specijlanom obraćanju rano jutros sve one koji bi eventualno mogli da se umiješaju u situaciju u Ukrajini.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

"Sada nekoliko veoma važnih riječi za one koji bi mogli biti u iskušenju da se umiješaju u događaje koji se dešavaju: ko god pokuša da nas ometa, štaviše, da stvori prijetnje našoj zemlji i narodu, treba da zna da će odgovor Rusije biti trenutan i da će vas dovesti do takvih posljedica sa kojima se nikada u svojoj historiji niste suočili", upozorio je Putin.

Ruska rublja je pala danas na rekordno nizak nivo, a euro se spustio na višegodišnji minimum prema dolaru i švicarskom franku nakon vijesti o tome da je Rusija pokrenula napad na Ukrajinu.

Pristigle su i reakcije iz cijelog svijeta.

Sjedinjene Države i njezini saveznici će ujedinjeno i odlučno odgovoriti na "neisprovocirani i neopravdani napad ruskih vojnih snaga na Ukrajinu", izjavio je američki predsjednik Joe Biden nakon što su se čule eksplozije u glavnom gradu Ukrajine Kijevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije