U sudaru vozova u Belgiji 20 poginulih (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
U sudaru vozova u Belgiji 20 poginulih (VIDEO)
Policajci i vatrogasci nose tijela poginulih (Reuters)

U sudaru dva putnička voza u predgrađu Brisela poginulo je najmanje 20 ljudi, potvrdili su belgijski zvaničnici. Vozovi su se sudarili u blizini mjesta Halle oko 08:30 po lokalnom vremenu.

http://www.youtube.com/watch?v=RaIqfi88qyM


Prema najnovijim informacijama, poginulo je 20 ljuti, a to je potvrdio i gradonačelnik Buizingena Dirk Peters. Prema njegovim riječima, informacije je dobio od zvaničnika službi za hitne intervencije sa lica mjesta jugozapadno od Brisela.

Portparol belgijske željeznice Cristien Berckman rekla je ranije da je u sudaru pričinjena znatna materijalna šteta i da ima povrijeđenih.

http://www.youtube.com/watch?v=dVr48a37BJU


Još nema podataka o uzroku nesreće. Željezničke vlasti saopćile su da je u sudaru pričinjena velika materijalna šteta na električnoj mreži iznad stanice i da je obustavljen željeznički saobraćaj iz Brisela ka jugozapadu Belgije. Željeznički saobraćaj, uključujući i liniju Bruxelles - Pariz, trenutno je obustavljen, prenose agencije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije