U sudaru vozova podzemne željeznice devet poginulih (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
U sudaru vozova podzemne željeznice devet poginulih (VIDEO)

Broj poginulih u sudaru vozova podzemne željeznice koji se dogodio u ponedjeljak poslijepodne u Washingtonu za vrijeme prometne špice porastao je na devet, dok je 70 osoba ozlijeđeno javlja CNN.

Gradonačelnik Adrian Fenty rekao je da se radi o najtežoj nesreći u 33-godišnjoj povijesti podzemne željeznice.

Vatrogasni zapovjednik Dennis Rubin rekao je da je 70 osoba ozlijeđeno, uključujući dvoje koji su u kritičnom stanju.

Dva voza Metroa na najprometnijoj "Crvenoj liniji", sudarila su se oko 17 sati kod avenije New Hampshire, između postaja Fort Totten i Takoma Park, na dijelu gdje pruga izlazi iz podzemlja na otvoreni prostor, kod granice Distrikta Columbia (Washington) i Marylanda.

"Jedan voz je stajao, a drugi je došao iza njega i zbog zasad nepoznatih razloga udario u njegov stražnji kraj. Djelatnica koja je vozila drugi voz je među poginulima", rekao je na mjestu nesreće glavni direktor Metroa John Catoe.

Poluuništeni prvi vagon kompozicije u kretanju je završio na krovu posljednjeg vagona voza koji je stajao, a brojne spasilačke ekipe stigle su na mjesto nesreće.

Lokalne TV postaje u Washingtonu izravno su prenosile akciju spašavanja, u kojoj su vatrogasci i ekipe hitne pomoći na nosilima iznosili stradale putnike iz vagona.

Direktor Catoe je kazao da se zastoji u gradskom prometu rješavaju autobusima, a da će dio pruge na kojem se dogodila havarija biti otvoren za promet u utorak popodne.


http://www.youtube.com/watch?v=mvn5G_KBXts


tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije