U snažnom tornadu poginulo najmanje pet osoba, četvoro djece povrijeđeno

Anadolija
U snažnom tornadu poginulo najmanje pet osoba, četvoro djece povrijeđeno
Najmanje pet osoba poginulo je u snažnim udarima tornada koji je jutros pogodio južne dijelove Sjedinjenih Američkih Država.

Američki meteorološki zavod saopćio je kako je olujno nevrijeme tokom protekle noći stiglo na južni dio kontinenta i pogodilo savezne države Alabamu, Tennessee, New Orleans, Mississippi i Louisianu.

Meteorolozi najavljuju da bi val olujnih vjetrova trebao splasnuti večeras.

Rocky Hamen, zamjenik šefa policije u gradu Jackson, saopćio je kako su tri osobe poginule, a jedna teško povrijeđena kada je tornado srušio montažni stambeni objekat u tom distriktu savezne države Alabama.

Hamen je također kazao da je najmanje 20 objekata devastirano olujnim nevremenom, te dodao da će materijalna šteta biti poznata tek kada oluja prođe.

Uporedo s tim, lokalni mediji javljaju da su dvije osobe poginule i u udaru tornada u Cumberlandu u saveznoj državi Tennessee. Do sada nadležne službe nisu objavile detalje o tom slučaju.

Mediji također javljaju da je četvoro djece povrijeđeno kada je olujni vjetar oštetio dječji vrtić u gradu Dekalb u Alabami.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije