U Rusiji oboren jedan od najmoćnijih aviona? Pogledajte veliki plamen koji kruži društvenim mrežama

0
Radiosarajevo.ba
U Rusiji oboren jedan od najmoćnijih aviona? Pogledajte veliki plamen koji kruži društvenim mrežama
Foto: Collage / Eksplozija u Rusiji

Kako javlja ruski kanal Romano u Rusiji je oboren ruski avion A-50 za rano upozoravanje i kontrolu. Na društvenim mrežama su se pojavili snimci velikog plamena.

Komandant ukrajinskih zračnih snaga Mikola Olekščuk je potvrdio da su Ukrajinci oborili avion. "Čestitam okupatorima Dan branilaca domovine. Trebali ste tiho slaviti kod kuće, možda ne bi uništili svoj avion! Zahvalan sam oDbrambenoj obavještajnoj službi Ministarstva obrane Ukrajine i svima koji su ovo omogućili. Nastavljamo s radom! Zajedno do pobjede", napisao je.

Kako prenosi medij Ukrajinska Pravda, avion je pao između ruskih gradova Jeisk i Krasnodar. Prema ruskim telegram kanalima navodi da su stanovnici naselja Trudovaja Armenia svjedočili padu letjelice koju je zahvatio plamen.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Članovi ruske propagande ovaj događaj su prokomentarisali: "Nepoznata letjelica pala je u okrugu u Krasnodarskom kraju. Na mjestu pada je izbio požar."

Obavještajna služba ukrajinskog Ministarstva odbrane također je potvrdila rušenje ruskog aviona A-50 za Ukrajinsku pravdu ne ulazeći u detalje.

Ukoliko su ove informacije tačne, ovo najvjerovatnije ne bi bilo prvo obaranje spomenutog aviona. Vijest se pojavila u januaru da su Ukrajinci oborili A-50.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije