U Poljskoj se srušio avion

0
Radiosarajevo.ba
U Poljskoj se srušio avion
Foto: Prtscr / X.com / Lokacija gdje se avion srušio

U petak, 12. jula, tokom probe za događaj povodom obilježavanja 30. godišnjice Brigade pomorske avijacije Gdinije, mlaznjak M-346 Demo tima poljske avijacije srušio se tokom leta.

Zvanični izvori nisu dali više detalja u vezi sa nesrećom, osim izjave Generalne komande da je spašavanje u toku.

Snimci postavljeni na društvenim mrežama sugerišu da se pilot nije katapultirao.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

M-346 Demo Team, najnoviji poljski akrobatski tim, osnovan je 2023. godine i debitovao je na najvećem aeromitingu u Poljskoj, aeromitingu u Radomu . Tim čine dva pilota Demo tima, major Adrian 'Chudy' Chudziński i major Robert 'Killer' Jeł, koji su instruktori koji obučavaju kadete na Vazduhoplovnoj akademiji u Deblinu. Obojica imaju preko hiljadu sati letenja na avionu M-346 'Bielik'. Aviatonist javlja da tim također uključuje tehničare i komentatore.

Njihov primarni zadatak u 41. bazi za obuku je letačka obuka budućih pilota borbenih aviona, namijenjenih za F-16 i F-35. 'Ne letimo ovim avionom akrobatski svaki dan. Radimo to dodatno, iz strasti za letenjem. To nam pruža veliku radost i zabavu, a ako možemo usrećiti druge time, dostići ćemo vrhunac naših snova”, rekao je major Robert Jeł u objavi koju je objavila web stranica poljskog ratne avijacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije