U Palestini počela 'Sedmica mladih'

Radiosarajevo.ba
U Palestini počela 'Sedmica mladih'

Sedmica mladih u Palestini počela je na osmu godišnjicu smrti palestinskog predsjednika Jasera Arafata, 11. novembra.
 
Mladi iz arapskog i islamskog svijeta počeli su pristizati na Zapadnu Obalu preko Jordana, kako bi učestvovali u događajima tokom Sedmice mladih Palestine.
 
Zvaničnik Visokog vijeća Sedmice mladih Palestine Ibrahim Mulhim rekao je da će događaj početi odavanjem jednominutne počasti palim borcima Palestine i Jaseru Arafatu. Mulhim je dodao da će u okviru Sedmice mladih predsjednik Palestine Mahmoud Abas, generalni sekretar Arapske lige Nebil Al-Arabi i zvaničnici zadužbine Jaser Arafat održati govore na televiziji.
 
U razgovoru sa novinarom agencije Anadolija, Mulhim je rekao da će kulturne, sportske i političke aktivnosti Sedmice mladih započeti u svim gradovima Palestine istovremeno. On je kazao da će događajima, koje su organizovali Visoko vijeće Sedmice mladih Palestine u saradnji s palestinskom Vladom, prisustvovati i ličnosti iz različitih arapskih i drugih zemalja.
 
Događajima u okviru Sedmice mladih Palestine prisustvovat će oko 3.000 gostiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije