U padu aviona poginula kćerka biznismena, vraćala se s djevojačke večeri

Radiosarajevo.ba
U padu aviona poginula kćerka biznismena, vraćala se s djevojačke večeri
EPA / Arhiv / Ilustracija
Turski avion srušio se danas na jugozapadu Irana, prilikom čega je poginulo 11 osoba.

Osim tri člana posade, žrtve su bile kćerka biznismena i njenih sedam drugarica koje su se vraćale s djevojačke večeri.

Jeziva sudbina zadesila je danas porodicu turskog biznismena, koji je izgubio kćerku koja se vraćala sa svoje djevojačke večeri. Podatke o broju žrtava agenciji Isna je saopćio glasnogovornik civilnih zrakoplovnih vlasti Irana.

"Možemo potvrditi da je turski privatni mlaznjak prilikom prolaska kroz naš zračni prostor nestao s radara i srušio se u blizini Šar-e-Korda", izjavio je glasnogovornik.

Avion je letio iz Šardže, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ka Istanbulu. Iranska agencija Tasnim javlja da se radi o privatnom mlaznjaku. Crne slutnje potvrdio je direktor turskog Crvenog polumjeseca Kerem Kinik, koji kaže da je najmanje jedan od putnika bio član porodice biznismena Huseina Basarana.

Turski mediji prenijeli su ranije da je riječ o Basaranovoj kćerki Mini (28) i sedam njenih drugarica koje su se vraćale u Istanbul s djevojačke zabave u Dubaiju, navodi Reuters.

Ona se, prema navodima turskih medija, trebala udati u aprilu. Jučer je na Instagramu objavila fotografiju s prijateljicama, koje su danas, zajedno sa njom, stradale.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije