U New Delhiju silovana danska turistkinja

Radiosarajevo.ba
U New Delhiju silovana danska turistkinja

Indijska policija saopćila je da je jedna danska turistkinja prijavila da je u utorak tokom dana silovana u blizini popularne trgovinske oblasti u New Delhiu. Portparol policije Radžan Bagat naveo je da se žena stara 51 godinu izgubila u gradu i da je upitala grupu muškaraca da joj objasne kojim putem da ide. Po njegovim riječima, muškarci su je prevarili da krene u pogrešnom smjeru i potom su je navodno svi silovali i opljačkali.

Danska ambasada se za sada nije oglasila povodom ovog slučaja.

Indijski mediji prenose da je Dankinja boravila u Indiji nedjelju dana, gdje je prethodno posjetila Tadž Mahal, a da je u glavni grad jučer stigla. Amit Bal, vlasnik hotela u kojem je odsjela danska turistkinja, rekao je da je pozvao policiju i dansku ambasadu u utorak uvečer, nakon što se ona vratila u hotel.

Fena podsjeća da su slučajevi silovanja žena veoma su česti u Indiji, a najbrutalniji do sada, slučaj kolektivnog silovanja 23-godišnje devojke u New Delhiu u decembru 2012, koje se završilo njenim ubistvom, izazvalo je bijes i proteste širom Indije.

Žena, čije ime iz zakonskih razloga nije saopćeno, ispričala je prijatelju za napad kad se vratila u hotel, naveo je Bagat i dodao da je policijski tim identifikovao osumnjičene i da ih ispituje. "Istraga je u toku", rekao je Bagat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije