Florida / Miami: Srušio se novi pješački most, pod ruševinama ima mrtvih

15. 03. 2018. u 19:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Miamiju u američkoj saveznoj državi Floridi u srijedu oko podneva po lokalnom vremenu srušio se veliki pješački most koji je otvoren prije samo nekoliko dana, u subotu.

U Miamiju u američkoj saveznoj državi Floridi u srijedu oko podneva po lokalnom vremenu srušio se veliki pješački most koji je otvoren prije samo nekoliko dana, u subotu.

Čak 950 tona težak objekt pao je na vrlo prometnu aveniju i strahuje se da ima dosta žrtava, te da je u ruševinama zarobljeno puno ljudi. Pod ruševinama je zatrpano i zdrobljeno nekoliko automobila.

Prve informacije Miami Heralda govore da ima i nekoliko mrtvih, ali zasad nije poznat točan broj.

Inače, most je sagrađen kako bi studenti sveučilišta Florida International lakše došli do fakulteta.

Na društvenim mrežama već ima dosta snimki katastrofe koja je zadesila Miami.

Nevjerojatna je informacija da je u subotu više od 4.000 studenata slavilo otvorenje mosta koji im je trebao znatno olakšati prelaženje 109. avenije od njihovog sveučilišta pa do kvarta Sweetwater u kojem većina studenata živi. Konstrukcija je sagrađena relativno brzo, kroz nekoliko mjeseci. 53 metra dug most se izgradio izvan Miamija i na kraju je samo pričvršćen za nosive konstrukcije koji su posljednje izgrađene.

Cijeli projekt je koštao više od 14 miliona dolara, arhitekti su ga hvalili da sjajno izgleda i da je metoda izgradnje bila inovativna. Međutim, pet dana poslije došlo je do potpune katastrofe.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA