U Londonu otvoren sajam opreme za odbranu i sigurnost

Anadolija
U Londonu otvoren sajam opreme za odbranu i sigurnost
U Londonu, u Velikoj Britaniji počeo je četverodnevni Međunarodni sajam opreme za odbranu i sigurnost (DSEI), a ovogodišnji pokrovitelj je britansko Ministarstvo odbrane.

Na sajmu će biti predstavljena najnovija oprema i sistemi odbrambene industrije.

DSEI 2017 ima nekoliko ključnih sektora među kojima se nalaze vazdušni, kopneni, pomorski i drugi. Sajam koji se održava svake dvije godine je prilika za razvoj međunarodnih odnosa, ali i stvaranje novih prilika za poslovnu saradnju.

Na sajmu koji će trajati do 15. septembra učestvuju predstavnici iz 54 zemlje, među njima i Turska.

Tursku ove godine predstavlja 28 kompanija, a zamjenik ministra odbrane te zemlje Suay Alpay posjetio je izložbeni prostor.

”Učešćem na ovom i sličnim sajmovima nastojimo razviti prilike i mogućnosti naših kompanija. Nastojimo prenijeti nove tehnologije i tražimo nove poslovne saradnje. Odbrambena industrija je važan sektor na koji se svijet trenutno fokusira”, rekao je Alpay.

Dodao je kako Velika Britanija ima posebno mjesto u odbrambenoj industriji.

Interesovanje za jedan od najvećih sajmova odbrane i sigurnosti ove godine pokazalo je oko 36.000 učesnika, a svoje štandove ima više od 1.600 kompanija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije