U lavini na istoku Turske poginule 33 osobe, a 75 povrijeđeno

Radiosarajevo.ba
U lavini na istoku Turske poginule 33 osobe, a 75 povrijeđeno
FOTO: AA / U mjestu Bahcesaray, u gradu Vanu na istoku Turske lavina je zatrpala minibus

Broj smrtno stradalih u drugoj lavini u srijedu u Bahcesarayu na istoku Turske povećan je na 33 osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Turska agencija za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) je saopštila je da se među poginulima nalaze i pripadnici spasilačkih timova.

Turska: Četiri osobe poginule nakon što je lavina zatrpala minibus

„Najmanje 75 osoba povrijeđeno je u katastrofi u Bahcesarayu“, rekao je večeras u Istanbulu turski ministar zdravstva Fahrettin Koca.

I Mehmet Emin Bilmez, guverner provincije Van je objavio da se među smrtno stradalima nalaze pripadnici žandarmerije, zaštitari, vatrogasci i civili.

Istakao je također, da se devet spašenih osoba još uvijek nalazi u teškoj zdravstvenoj situaciji, te da nemaju informacije koliko je tačno ljudi zatrpano pod lavinom.

Dodao je da se i dalje nastavljaju akcije spašavanja na tom području, te da i dalje postoji rizik od lavina.

Podsjetimo, guverner je ranije izjavio da je lavina jutros zatrpala spasilačke ekipe koju su učestvovale u akciji spašavanja dvoje preostalih putnika iz sinoć lavinom zatrpanog minibusa.

U mjestu Bahcesaray, u gradu Vanu na istoku Turske, lavina je sinoć zatrpala minibus. Spasilačke ekipe su tada izvukle četiri beživotna tijela te su uspjeli spasiti pet osoba.

U srijedu izraze saučešća Turskoj uputili su iz Delegacije Evropske unije, Grčke i Gruzije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije