U Kaliforniji uhapšen serijski ubica, šef policije: "Vjerujemo da je bio u 'lovu' na novu žrtvu"

0
Anadolija/ Radiosarajevo.ba
U Kaliforniji uhapšen serijski ubica, šef policije: "Vjerujemo da je bio u 'lovu' na novu žrtvu"
Foto: Policija / Uznemirujući detalji o zločincu

Uhapšen je serijski ubica, osumnjičen za ubistvo šest osoba u američkoj državi Kaliforniji.

Šef policijske uprave Stockton Stanley McFadden objavio je da je 43-godišnji Wesley Brownlee uhapšen "dok je tragao za novom žrtvom".

"Naš tim za nadzor pratio je osumnjičenog i pratio njegovo ponašanje.

Nesreća u BiH: Muškarca (65) usmrtilo drvo prilikom sječe u šumi

Nesreća u BiH: Muškarca (65) usmrtilo drvo prilikom sječe u šumi

Vjerujemo da je bio u lovu, na novoj misiji ubijanja. Uvjereni smo da smo njegovim hapšenjem spriječili novo ubistvo", rekao je McFadden.

Šef policije je istakao da je osumnjičeni u trenutku hapšenja nosio crnu odjeću, oko vrata je imao masku i nosio je vatreno oružje.

McFadden je dodao da je Brownlee priveden nakon što se ponašao prijeteće, uključujući odlazak u parkove i mračna mjesta, zaustavljanje i razgledavanje prije nego što je nastavio vožnju. Inače, dojavu da bi Brownlee mogao biti serijski ubica dobili su od nekoliko građana.

Smatra se da je Brownlee ubio šest muškaraca starosti od 21 do 54 godine koji su ubijeni noću bez ikakve provokacije u Stocktonu, od 8. jula do 27. septembra.

Policija je objavila da će se Brownlee, koji je u pritvoru, pojaviti pred sudom u utorak pod optužbom za ubistvo.

Ko su bile žrtve?

Juan Vasquez Serrano, 39, prva je žrtva ubijena u Oaklandu 10. aprila 2021.

Samo šest dana kasnije, 46-godišnja Natasha LaTour je upucana u Stocktonu, ali je uspjela preživjeti nakon što je prestrašila napadača krenuvši prema njima.

Više od godinu dana kasnije, ubica je ponovno napao, ustrijelivši Paula Yawa (35) 8. jula, zatim Salvadora Debudeyja 11. augusta, nakon čega su ubijeni 21-godišnji Jonathan Hernandez Rodriguez 30. augusta (kako se jutros doznaje, on je bio susjed osumnjičenog) i 52-godišnji Juan Cruz 21. septembra.

Posljednja žrtva bio je 54-godišnji Lawrence Lopez, koji je preminuo 27. septembra.

Policija je sumnjala da je ista osoba odgovorna za sve pucnjave, a balistički testovi i video dokazi povezali su zločine.

Bila je ponuđena nagrada od 125.000 dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja.

Policija je rekla da Brownlee ima kriminalnu prošlost i da se vjeruje da je također živio u nekoliko gradova u blizini Stocktona, ali nisu dali dodatne detalje.

Istražitelji pokušavaju identificirati motiv napada, a čini se da nijedna od žrtava nema mnogo toga zajedničkog.

Neke od žrtava bile su beskućnici, ali nisu svi. Niko nije pretučen niti opljačkan, a žena koja je preživjela kaže da napadač nije ništa rekao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije