U jučerašnjim sukobima poginulo 96 osoba

Radiosarajevo.ba
U jučerašnjim sukobima poginulo 96 osoba


Najmanje devedesetšest osoba poginulo je u posljednja 24 sata u Siriji, saopćioje Međunarodni opservatorij za ljudska prava, a javila je agencija Anadolija.

U saopćenju londonskog Opservatorija se navodi da je u operacijama korištena i zračna i kopnena artiljerija.

Najviše poginulih bilo u gradu Deri gdje su život izgubile najmanje 33 osobe. U Damasku je poginulo 28, Halepu devet, Homsu sedam, Idlibu šest, Kuneytri pet, Hami i Deyru'z Zoru po tri, te dvije osobe u Rakki.

Uporedo s tim, Revolucionarno vijeće Sirije javlja da su snage režima predsjednika Bashara al-Assada raketama i drugim projektilima gađale naseljene istočne dijelove Damaska, dok je pobunjenička Oslobodilačka vojska Sirije napade izvodila isključivo na vojna uporišta Assadovih snaga. Iz Vijeća također javljaju da je u veći dio Damaska ostao bez struje i interneta, a da se sukobi nastavljaju i u drugim dijelovima zemlje.

Lokalni komitet (LCC) je saopćio da je u naselju Shejh Miskin u Deri, na jugu Sirije otkrivena masovna grobnica u kojoj je pronađeno 12 tijela osoba koje su, kako navode iz Komiteta, Assadove snage strijeljale, a potom zapalile i zakopale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije