U izraelskom napadu na Gazu ubijena tri sina i unučad šefa Hamasa

3
Anadolija
U izraelskom napadu na Gazu ubijena tri sina i unučad šefa Hamasa
Foto: EPA-EFE / Ismail Haniyeh

Tri sina i nekoliko unučadi šefa političkog biroa Hamasa Ismaila Haniyeha ubijeni su u napadu izraelske vojske na vozilo u pokretu u izbjegličkom kampu Al-Shati na zapadu grada Gaze.

Prema riječima očevidaca, izraelska vojska je pogodila vozilo u kojem se nalazilo mnogo članova Haniyehove porodice, koji su išli da obilježe Ramazanski bajram sa drugim ljudima iz izbjegličkog kampa Al-Shati. Svi u vozilu, uključujući članove Haniyehove porodice, ubijeni su ili povrijeđeni u napadu.

Ljekarski izvori su potvrdili da su Haniyehovi sinovi Hazim, Emir i Muhammed i neki od njegovih unuka također ubijeni u napadu.

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je 33.482 Palestinaca, uključujući najmanje 14.500 djece i 9.560 žena, a 76.049 osoba je ranjeno.

Pod ruševinama i pored puta ima još mrtvih, ali zbog prepreke izraelskih vojnika, medicinski timovi i službenici civilne zaštite ne mogu doći do tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije