U Istanbulu se srušila trospratna zgrada: Više osoba zatrpano ispod ruševina

1
Radiosarajevo.ba
U Istanbulu se srušila trospratna zgrada: Više osoba zatrpano ispod ruševina
Foto: Screenhsot / U Istanbulu se srušila zgrada

U Istanbulu, u naselju Kartaltepe u Küçükçekmece, srušila se zgrada iz još uvijek nepoznatih razloga.

Na mjesto nesreće poslane su vatrogasne, zdravstvene i policijske ekipe. Dvoje teško povrijeđenih i sedam osoba je izvučeno s povredama, dok se nastavljaju radovi na spašavanju dvoje ljudi koji su zarobljeni pod ruševinama. Trospratnica na raskrsnici Belediye Caddesi i Geçit Sokağı u Kartaltepe naselju je srušena iz još uvijek nepoznatih razloga.

Zgrada od tri sprata na raskrsnici Belediye Caddesi i Geçit Sokağı u naselju Kartaltepe se srušila iz još uvijek nepoznatih razloga. Nakon što je objavljena vijest, na mjesto nesreće su poslate brojne vatrogasne, zdravstvene, policijske i AFAD ekipe, piše TRT Haber.

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Nakon što je zgrada srušena, navodi se da je jedna osoba uspjela samostalno izaći iz ruševina i pružiti informacije ekipama o osobama koje su ostale unutra.

Guverner Istanbula, Davut Gül, obavio je inspekciju na mjestu događaja i izjavio:

"Zgrada od tri sprata srušila se spontano. Izvučeno je 2 teže povrijeđenih i 7 osoba s povredama, dok se nastavljaju radovi na spašavanju. Navodno, još 2 osobe su zarobljene ispod ruševina. Nema prijava o smrtnim slučajevima. Zgrada je izgrađena 1988. godine, a trenutno nije utvrđen razlog za rušenje. Pravni i administrativni proces će se nastaviti."

Osim toga, prijavljeno je da je nakon rušenja zgrade došlo do oštećenja parkiranih automobila i autobusa gradske uprave koji je prolazio pored.

Istanbulska uprava izdala je sljedeće saopćenje u vezi sa srušenom zgradom:

"Okolina naselja Kartaltepe u općini Küçükçekmece, na raskrsnici Belediye Caddesi i Geçit Sokağı, oko 08:40 sati, došlo je do urušavanja trospratne zgrade. Na mjesto događaja su odmah poslane brojne ekipe za spasavanje i zdravstvena pomoć."

 
 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije