U Americi policija na nogama, svi traže ubicu sa lukom i strijelom

1
Radiosarajevo.ba
U Americi policija na nogama, svi traže ubicu sa lukom i strijelom
Foto: EPA-EFE / Američka policija (Ilustracija)

Cijeli Las Vegas je na nogama, u toku je velika potraga za čovjekom koji je prije nekoliko dana lukom i strijelom smaknuo pauna Petea, koji je postao pernati simbol Grada svjetla.

Prema izvještajima Foxa i Ny Posta Petea su pripitomili stanari prestižnog naselja Castlegate, a postao je medijska senzacija zbog spektakularnog izgleda. Bio je toliko lijep da je običavao šetati po parkiralištu i divio se svojem odrazu u aluminijskim naplatcima skupih automobila.

Teško ranjenog pauna kojeg su obožavala ponajviše djeca teško ranjenog je pronašla stanarka Castlegatea Felicity Carter koja ga je omotala u deku i odjurila s njim veterinaru. Tamo je Pete trebao primiti infuziju od drugog pauna, ali kako je strijelama pogođen dvaput nije mu bilo spasa.

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

"Tražimo pravdu za Petea, želimo otkriti tko je počinilac, izjavila je Felicity za američke medije, a u potragu se uključila i policija koja pregledava snimke s nadzornih kamera.

Pete je godinama bio glavni frajer u naselju, a nađen je sa strijelom u tijelu. Stanovnici Las Vegasa su sada slomljeni. Petea su običavali hraniti šumskim voćem, osim utorkom kad je bio prezaposlen proganjajući smetlarske kamione.

Vozače u Splitu šokirao neuobičajen gost na cesti. Umalo je završilo tragično

Vozače u Splitu šokirao neuobičajen gost na cesti. Umalo je završilo tragično

"Bio je poseban i imao neobičan karakter. Dostavljači koji su ulazili u naš ograđeni kvart znali su za njega i vozili polako da im ne izleti na cestu," kažu stanari pa podsjećaju na legendu da se Pernati Pete jednog jutra sam od sebe pojavio na kućnom pragu vlasnika i odlučio ostati zauvijek.

"Hodao je ulicama kao glavni baja, nije mario za ništa," opisuju susjedi. Udruženje upravitelja zgrada u naselju poslalo je mail svim vlasnicima te od njih zatražila njihove privatne snimke nadzornih kamera.

"Pomozite nam da nađemo ubicu, napisali su. Kazna za ovakvu okrutnost u Las Vegasu je šest mjeseci zatvora i hiljadu dolara kazne.

Posebno okrutno je što je napadač prvo ranio Petea u vrat, ali je promašio arteriju, pa ga je dok je takav teturao pogodio iz blizine još jednom u tijelo.

"Koliko morbidan moraš biti da smakneš nevinu životinju koja se ne zna braniti? Nećemo stati dok ne nađemo manijaka," poručuju stanari Castlegatea, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije