U Gazi poginuo jedan od izraelskih kandidata za Eurosong

4
Radiosarajevo.ba
U Gazi poginuo jedan od izraelskih kandidata za Eurosong
Foto: PrtScr / Shaul Greenglick nastupio u uniformi

Izraelski vojni rezervist ubijen je u Pojasu Gaze samo nekoliko sedmica nakon što je uspješno prošao audiciju u TV emisiji koja bira kandidate zemlje za natjecanje za pjesmu Eurovizije.

Shaul Greenglick (26) nastupio je u emisiji Israel's Rising Star 12. 3 dok je bio na odmoru od svoje mobilizacije u ratu protiv Hamasa. Odjeven u vojnu uniformu i natporučničku uniformu, otpjevao je popularnu baladu i dobio zeleno svjetlo za sljedeći krug u procesu odabira.

Jedna od sutkinja na takmičenju - Keren Peles, rekla je Greenglicku: "Sretna sam što te vidim u uniformi, jer je umirujuće da je neko poput tebe u uniformi. Bila bih sretna da te vidim da predstavljaš Izrael na Euroviziji."

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

Peles je, nakon što je objavljeno da je Greenglick ubijen u sukobima na sjeveru Gaze, poručila kako je Greenglick odustao od takmičenja zbog dužnosti u pješačkim rezervama, piše Reuters. "Ovu godinu sam zamislio drugačije, kao godinu težnji i življenja svojih snova", napisao je Greenglick u decembru na Facebooku. "Sada živim stari san, da se borim za zemlju... Novi, drugačiji san morat će malo pričekati."

Najmanje 166 vojnika ubijeno je u izraelskoj ofanzivi na Gazu, pokrenutoj nakon što su Hamasovi naoružani pripadnici ubili više od 1200 ljudi i oteli oko 240 na jugu 7. oktobra. Više od 21.000 Palestinaca ubijeno je u Gazi tokom rata.

Takmičenje za pjesmu Eurovizije 2024. održat će se u maju u Malmou u Švedskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije