Smrtno stradalo 30 ljudi: U Houstonu na snazi zabrana izlaska na ulice

AA
Smrtno stradalo 30 ljudi: U Houstonu na snazi zabrana izlaska na ulice
Gradonačelnik Houstona Sylvester Turner, kako bi se zaštitila imovina stanovnika evakuiranih zbog uragana Harvey, donio je odluku o zabrani izlaska na ulice.

Kako se tropska oluja Harvey udaljava iz Houstona ka Lousiani, gradonačelnik Turner je donio odluku o zabrani izlaska na ulice.

Turner je putem društvene mreže saopćio kako je donesena odluka o zabrani izlaska iz kuća u granicama grada od 22 do pet sati iza ponoći po lokalnom vremenu kako bi se zaštitila imovina evakuiranih.

Šef policije Houstona Art Acevedo je tražio ovu zabranu u cilju sprječavanja “krađe u manjim razmjerama” i drugih zločina.

Tužilaštvo okruga Harris saopćilo je kako je zbog pokušaja pljačke tokom 48 sati privedeno 14 osoba.

Smrtno stradalo 30 ljudi

Lokalni zvaničnici navode kako je u tropskoj oluji smrtno stradalo 30 ljudi, a među njima se nalazi i policajac Steve Perez, koji je ostao zarobljen u vozilu koje je zahvatila vodena bujica.

Američka obalska straža, Nacionalna garda, policija i vatrogasci su do sad spasili više od 9.000 ljudi.

Bivši predsjednik SAD-a George H.W.Bush i njegova supruga Barbara Bush zbog oluje u ponedjeljak su otputovali u saveznu državu Maine. Bush je prilikom odlaska izjavio kako su njihova srca i molitve uz građane Houstona i Texasa.

Zbog tropske oluje Harvey u 62 administrativne jedinice, uključujući i Houston je proglašeno vanredno stanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije