U Brooklynu ranjen muškarac porijeklom iz BiH nakon što je nožem napao policiju

Radiosarajevo.ba
U Brooklynu ranjen muškarac porijeklom iz BiH nakon što je nožem napao policiju
PrtScr / Dženana Čamović

Američka policija ranila je muškarca nakon što je u Brooklynu napao policajce nožem. Kako pišu američki mediji radi se o 20-godišnjem Dženan Čamoviću, najvjerovatnije migrantu iz Bosne i Hercegovine.

Usumnjičeni Čamović navodno nema dosije, ali jedinica za istraživanje terorizam pretpostavlja da je povezan za ISIS-om ili nekom drugom terorističkom grupom.

Čamović je teško ranjen tokom sukoba sa policijom u srijedu navečer, nakon što je nožem povrijedio policajca. U sukobu su povrijeđena još dvojica policajaca, te su sva trojica završili u bolnici.

Policajci su uspalili 22 hica na Čamovića, koji je pogođen sa osam metaka.

Gradonačelnik New Yorka je kazao da su sva trojica ranjenih policajaca također doseljenici.

"Ljudi dolaze ovdje sa svih strana svijeta u potrazi za boljim životom", kazao je on.

FBI agenti su u četvrtka pretražili Čamovićevu kuću koja je nešto više od kilometra udaljena od mjesta događaja, a komšije su sve posmatrale u nevjerici.

"Šokirani smo kad smo čuli da je zbo policajca i da je upucan, te da je još živ. To je nevjerovatno. Izgledao je kao fin i tih mladić. Ne znam šta ga je natjeralo da ovo uradi. Nikad nije izgledao ovako ljuto", rekao je košmija David Song.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije