U Berlinu protest desničara protiv Angele Merkel

Fena
U Berlinu protest desničara protiv Angele Merkel
Oko hiljadu pristalica ekstremne desnice okupilo se u subotu u Berlinu protestujući protiv politike otvorenih vrata prema izbjeglicama koju zastupa kancelarka Angela Merkel.

Demonstranti su nosili parole Bez islama na njemačkoj teritoriji i Merkel mora da ode i mahali njemačkim zastavama ispred glavne željezničke stanice u Berlinu.

Dok su desničari uzvikivali svoju mantru "mi smo ljudi" koja se čuje na svim njihovim skupovima, građani koji su prolazili iza policijskog kordona su im uzvratili "ne, niste", prenosi agencija AP.

Gotovo 1.1 milion migranata došlo je u Njemačku prošle godine izazivajući opštu zabrinutost kako će se zemlja izboriti s prilivom tolikog broja migranata.

Međutim, desničarski protest privukao je tek petinu onih za koje su organizatori očekivali da će se pojaviti, a u znak podrške kancelarki održano je i nekoliko kontramitinga širom Berlina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije