U Američkom zračnom napadu u Somaliji ubijeno 13 boraca al Šababa

1
Fena
U Američkom zračnom napadu u Somaliji ubijeno 13 boraca al Šababa
Foto: AA / Bombaški napad na konvoj mirovne misije Afričke unije

Američka vojska je u nedjelju, 27. augusta, saopćila da vjeruje da je ubila 13 boraca al Šababa u južnoj Somaliji u, kako je nazvala, "kolektivnom zračnom napadu u samoodbrani" na zahtjev somalijske vlade.

Somalijska vlada i savezničke snage započele su kampanju prije godinu dana kako bi potisnule al Šabab, grupu povezanu s Al Kaidom, iz centralnih dijelova zemlje, iako grupa nastavlja s velikim napadima.

Američka Afrička komanda (AFRICOM) saopćila je da je u subotu, 26. augusta, izvela zračni napad na al Šabab u blizini Seiere, oko 45 kilometara sjeverozapadno od Kismaya, na zahtjev vlade.

Premijer liga BiH: Željezničar ima priliku osigurati opstanak, susret u direktnom TV prijenosu

Premijer liga BiH: Željezničar ima priliku osigurati opstanak, susret u direktnom TV prijenosu

"Kolektivni zračni napad u samoodbrani izveden je u ranim jutarnjim satima 26. augusta, u znak podrške snagama Somalijske nacionalne armije koje su bile angažirane od strane" al Šababa", navodi AFRICOM u saopćenju.

"Radeći sa Somalijskom nacionalnom vojskom, početna procjena američke Afričke komande je da je u zračnom napadu ubijeno 13 boraca al Šababa i da nijedan civil nije povrijeđen ili ubijen", dodaje se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije