Twitterov osnivač predviđa: "To će se uskoro dogoditi u SAD, a i u cijelome svijetu"

2
Radiosarajevo.ba
Twitterov osnivač predviđa: "To će se uskoro dogoditi u SAD, a i u cijelome svijetu"
EPA / Jack Dorsey

Suosnivač Twittera Jack Dorsey procijenio je da će doći do eskalacije inflacije u SAD-u rekavši kako misli da će se stvari znatno pogoršati.

"Hiperinflacija će sve promijeniti", tvitao je Jack Dorsey u petak uvečer.

"Događa se".

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Tvit dolazi u trenutku kada je inflacija potrošačkih cijena blizu tridesetogodišnjeg maksimuma u SAD-u te kada raste zabrinutost da bi problem mogao biti gori od onoga što su kreatori politike očekivali.

U petak je predsjednik američkih Federalnih rezervi Jerome Powell priznao je da će inflatorni pritisci vjerojatno trajati duže nego se očekivalo, napominjući da bi mogli potrajati do kraja sljedeće godine.

Direktor središnje banke dodao je kako očekuje da će uskoro uslijediti vanredne mjere koje će pomoći ekonomiji, a za koje kritičari kažu da potiču rast inflacije.

Osim što nadgleda platformu društvenih medija koja ima 206 miliona aktivnih dnevnih korisnika, Dorsey je snažan zagovornik Bitcoina.

Rekao je da je Square, platforma za obradu debitnih i kreditnih kartica koje je Dorsey suosnivač, pokušava ući u rudarenje kriptovaluta. Square također posjeduje nešto bitcoina i olakšava trgovanje njime, piše Telegraf.hr.

Odgovarajući na komentare korisnika, Dorsey je u petak dodao kako problem inflacije eskalira širom svijeta.

"To će se uskoro dogoditi u SAD-u, a i u cijelome svijetu", tvita Dorsey, trenutni izvršni direktor Twittera i Squarea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije