Tvorac Pfizerove vakcine: Optimista sam

1
Radiosarajevo.ba
Tvorac Pfizerove vakcine: Optimista sam
Foto: EPA-EFE / Ugur Sahin

Suosnivač BioNTecha Ugur Sahin izrazio je uvjerenje da vakcina koje je njegova kompanija proizvela zajedno s Pfizerom djeluje i kao zaštita protiv indijskog soja koronavirusa.

"Još uvijek testiramo indijski soj, ali on ima mutacije na koje smo već testirali cjepivo i protiv kojih je naše cjepivo učinkovito. Dakle, optimist sam", rekao je Sahin, piše Hina.

"Cjepivo je napravljeno na pametan način, da izdrži puno toga. Međutim, ako budemo morali ojačati bedem, učinit ćemo to, ne brinem se", dodao je.

Varijanta B.1.617, koju zbog prvog pojavljivanja u Indiji češće nazivaju indijskom, dosad je otkrivena u "najmanje 17 zemalja", među kojima su Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Belgija, Švicarska i Italija, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

"BioNTech je do sada testirao svoje vakcine na više od 30 različitih varijanti i ni jedan put nije izostala "zadovoljavajuća imunosna reakcija", istakao je Ugur Sahin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije