Tužna vijest iz Bijele kuće: Uginuo Bidenov njemački ovčar

5
Radiosarajevo.ba
Tužna vijest iz Bijele kuće: Uginuo Bidenov njemački ovčar
Foto: ABCNews/Twitter / Biden sa svojim psima

Bidenov njemački ovčar Champ uginuo je danas u dobi od 13 godina.

Američki predsjednik je u emotivnoj objavi na Twitteru napisao da je Champ u posljednjih mjesec dana bio narušenog zdravstvenog stanja.

"Danas su nam teška srca jer vam svima stavljamo do znanja da je naš voljeni njemački ovčar Champ mirno preminuo kod kuće. Bio nam je stalni, dragocjeni pratilac tokom posljednjih 13 godina i obožavala ga je cijela porodica Biden.

Čak i dok je Champova snaga slabila u njegovih posljednjih mjesec života, kad smo bismo ušli u sobu on bi se odmah pridigao, mahao bi repom i gurkao nas da ga češemo iza uha ili po trbuhu. Gdje god da smo bili, on je želio biti s nama i sve bi odmah postalo bolje kad je bio pored nas", napisao je Biden na  službenom predsjedničkom Twitter nalogu "POTUS".

Podsjećamo, porodica Biden ima još jednog njemačkog ovčara Majora.  Major je već nekoliko puta ugrizao članove osoblja Bijele kuće te je vraćen u porodičnu kuću Bidenovih u Delewareu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije