Tužne priče pristižu iz Maroka: Izgubila cijelu porodicu u zemljotresu

0
AA
Tužne priče pristižu iz Maroka: Izgubila cijelu porodicu u zemljotresu
FOTO: AA / Zemljotres u Maroku

Marokanka iz sela u provinciji Chichaoua, u blizini Marakeša, izgubila je muža i četvero djece u zemljotresu koji je u petak, 8. septembra, pogodio Maroko.

"Moj muž i četvoro djece poginuli su u razornom zemljotresu. Ostala sam sama bez ičega", rekla je ožalošćena majka za marokanski Channel 1.

Najmanje 1.037 ljudi je poginulo, a 1.204 osobe su povrijeđene u snažnom zemljotresu magnitude sedam koji je pogodio Maroko, saopćilo je u subotu, 9. septembra, Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Među povrijeđenima 721 osoba je u kritičnom stanju.

Smrtni slučajevi u zemljotresu zabilježeni su u više regiona, uključujući provincije Al Hauz i Marakeš, kao i gradove Ouarzazate, Azilal, Chichaoua i Taroudant.

Ovo je najsnažniji zemljotres koji je pogodio ovu sjevernoafričku zemlju u posljednjih sto godina, saopćio je Nacionalni institut za geofiziku Maroka.

Geološki zavod Sjedinjenih Američkih Država (USGS) saopćio je da je epicentar potresa, koji se desio nešto poslije 23 sata po lokalnom vremenu, bio 75 kilometara jugoistočno od Marakeša, na dubini od 18,5 kilometara.

Zemljotres se osjetio i u susjednom Alžiru i Mauritaniji.

Marokanski kralj Muhamed VI, nakon zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju, proglasio je trodnevnu nacionalnu žalost tokom koje će na javnim zgradama zastave biti spuštene na pola koplja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije