Turski obavještajci tvrde da se šef ISIS-a raznio?! Pogledajte kuću u kojoj se skrivao

1
Anadolija
Turski obavještajci tvrde da se šef ISIS-a raznio?! Pogledajte kuću u kojoj se skrivao
Foto: AA / Kuća u kojoj se raznio vođa ISIS-a

Reporterska ekipa Anadolije snimila je kuću u Siriji u kojoj je Obavještajna služba Turkiye (MIT) uspješnom operacijom neutralizirala takozvanog vođu terorista ISIS-a Abua al-Husseina al-Qurayshija.

Prema posljednjim informacijama, takozvani ISIS-ov vođa al-Qurayshi aktivirao samoubilački prsluk kada je shvatio da će na kraju četverosatne operacije turskog MIT-a u Siriji biti uhvaćen.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je ranije kako je Obavještajna služba Turkiye neutralizirala al-Qurayshija.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

"Naša Nacionalna obavještajna služba (MIT) već duže vrijeme prati takozvanog vođu ISIS-a, kodnog imena Abu Hussein al-Qurayshi. Ova osoba je jučer neutralizirana operacijom koju je izvela naša Nacionalna obavještajna organizacija u Siriji", rekao je Erdogan.

Podvukao je da će njegova zemlja nastaviti borbu protiv svake vrste terorizma, bez pravljenja ikakvih razlika.

"Kada SAD neutralizira šefove ISIS-a ove vrste, šefove terorističkih organizacija, oni dižu svijet na noge. Evo, sada smo neutralizirali ne jednog, ne dva, ne tri, mnoštvo terorista povezanih s ISIS-om. Neutralizirali smo također mnoštvo terorista povezanih s PKK", dodao je Erdogan.

Turska je 2013. godine postala jedna od prvih država koja je proglasila Daesh/ISIS terorističkom organizacijom. Zemlja je od tada više puta bila meta napada ove terorističke organizacije u kojima je ubijeno više od 300 ljudi, a stotine ranjeno.

Turska je kao odgovor pokrenula antiterorističke operacije u zemlji i inostranstvu kako bi spriječila daljnje napade ISIS-a.​​​​​​

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije