Turska: U sukobu na izbornom mjestu ubijene dvije osobe, jedna ranjena

Radiosarajevo.ba
Turska: U sukobu na izbornom mjestu ubijene dvije osobe, jedna ranjena
Foto: AA / Incident U Malatyi

U oružanom sukobu do kojeg je došlo tokom glasanja u distriktu Puturge, u turskoj provinciji Malatyi, smrtno su stradale dvije osobe, a jedna je ranjena.

U školi u naselju Bolunmez između članova izbornog vijeća i grupe glasača. Rasprava je prerasla u sukob u kojem su smrtno stradali Hasan i Ilyas Aktas.

Ranjeni Ali Aktas je prevezen u bolnicu u Puturgeu.

Na mjesto incidenta upućene su brojne žandarmerijske ekipe.

“U incidentu do kojeg je 31. marta oko 10 sati po lokalnom vremenu došlo tokom glasanja starijih glasača na biračkom mjestu u naselju Bolunmez, u distriktu Puturge, poginule su dvije osobe, jedna je ranjena. Žandarmerijske ekipe su uhvatile četiri osobe koje se sumnjiče za ovaj nemili događaj”, navodi se u saopćenju ureda guvernera Malatye.

Lokalni izbori: Erdogan ispunio svoju građansku dužnost

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u pratnji supruge Emine Erdogan glasao je danas u četvrti Uskudar u Istanbulu. U Turskoj se danas održavaju izbori na kojima građani biraju lokalnu vlast za mandat od pet godina. Nakon što je iskoristio pravo glasa, novinarima je kazao da će izbore pratiti iz Istanbula, a da će se potom zaputiti u Ankaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije