Turska pooštrila kontrolu granica kako bi onemogućila bijeg pučistima

Anadolija
Turska pooštrila kontrolu granica kako bi onemogućila bijeg pučistima
EPA / Puč je ugušen uz podršku naroda
Nakon pokušaja državnog udara u Turskoj na graničnim prelazima su poduzete mjere zbog dojave da će visokopozicionirani dužnosnici, za koje je utvrđeno da su članovi terorističke organizacije FETO, pokušati pobjeći van zemlje, javlja Anadolija

Naime, poduzete su najviše mjere predostrožnosti na graničnim prelazima i na aerodromima kako bi bio spriječen izlazak iz zemlje osobama koje su povezane sa terorističkom organizacijom FETO.

Najmanje 90 osoba je ubijeno, a 1.154 osobe su ranjene tokom sinoćnjeg pokušaja držvanog udara u Turskoj. 

Pripadnici turskih oružanih snaga odani terorističkoj organizaciji Fetullahci/Paralene državne strukture (FETO/PDY) koju vodi Fetullah Gulen sinoć su pokušali izvesti državni udar u Turskoj, ali su turske snage sigurnosti uz podršku građana koji su u velikom broju izašli na ulice spriječili rušenje demokratski izabrane vlade.

U okviru istrage o sinoćnjem pokušaju držvanog udara širom Turske slobode su lišena 1.563 pripadnika Turskih oružanih snaga (TSK) koji su povezani sa terorističkom organizacijom FETO/PDY.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije