Turska osuđuje napade na izbjegličke kampove

Radiosarajevo.ba
Turska osuđuje napade na izbjegličke kampove

Ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu oštro je osudio napade koji su se desili u izbjegličkim kampovima u jugoističnom dijelu Turske u kojim se nalaze sirijske izbjeglice, prenosi Fena.
 
Prilikom zajedničkog sastanka u Ankari, Davutoglu i lider Sirijskog nacionalnog vijeća (SNV) Abdulbasid Seyda razgovarali su o posljednjim dešavanjima u Siriji i nastavku tranzicijskog procesa, javlja turska agencija Anadolija.
 
Davutoglu je napomenuo da sektaški sukobi u Siriji moraju hitno prestati. On je poručio da Turska ne želi da se napadi u izbjegličkom kampu ponovo dese.
 
Lider Sirijskog nacionalnog vijeća (SNC) je istakao kako Kurdi u Siriji podržavaju revoluciju u toj zemlji. Seyda je napomenuo da većinu graničnih prijelaza u Siriji kontroliše Slobodna sirijska vojska.
 
On je poručio da će, poslije pada režima Bashara al-Assada, biti formirani komiteti za lokalnu koordinaciju koji će upravljati zemljom do organizovanja prvih demokratskih izbora i formiranja vlasti.
 
Seyda je podsjetio da je Sirijsko nacionalno vijeće od samog početka borbe za slobodu dobijalo finansijsku i logističku podršku iz Turske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije