Turska artiljerija uništila 21 ISIS-ovu metu na sjeveru Sirije

Anadolija
Turska artiljerija uništila 21 ISIS-ovu metu na sjeveru Sirije
EPA / Ilustracija/Palmira
Turska artiljerija i koalicione zračne snage izveli su nove udare na položaje terorističke organizacije ISIS na sjeveru Sirije u kojima je uništena 21 teroristička meta.

Generalštab turske vojske javlja da su radarski sistemi i izvidnice sa turske granice u protekla 24 sata otkrili aktivne položaje ISIS-a na sjeveru Sirije sa kojih su teroristi spremali raketne napade na Tursku. Turska artiljerija je potom haubicama "Oluja" i drugim projektilima gađala i u potpunosti uništila te položaje.

U tim napadima ubijeno je najmanje 11 terorista ISIS-a, te uništena dva artiljerijska gnijezda i dva vojna vozila.

Turska artiljerija već nekoliko sedmica sa granice nadzire aktivnosti terorista u sjevernom pograničnom pojasu Sirije i u skladu sa angažmanom pograničnih snaga gađa položaje sa kojih su ranije u više navrata izvedeni raketni napadi na južni turski grad Kilis.

Uporedo s tim, turske zračne snage izvele su i nove zračne udare na položaje terorističke organizacije PKK u planinskim regijama Zap i Gara na sjeveru Iraka.

Turski Generalštab javlja da je u tim napadima pogođeno i uništeno najmanje 27 terorističkih položaja PKK.

Pogođena su ukupno tri teroristička skloništa u kojima je bio veći broj pripadnika PKK. Još nisu precizno utvrđeni gubici koje su turski avioni tom prilikom nanijeli teroristima.

Turski bombarderi i dan ranije su izveli žestoke udare na položaje PKK-a na području planine Kandil, a tom prilikom ubijeno je najmanje 38, a ranjeno sedam terorista.

Na službenoj stranici Generalštaba Turske objavljen je i video-snimak zračnih napada na uporišta PKK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije