Turska agencija: Pomoć porodicama u Palestini tokom ramazana

0
Anadolija
Turska agencija: Pomoć porodicama u Palestini tokom ramazana
Anadolija / Donacija Palestini

Turska agencija za koordinaciju i saradnju podijelit će tokom mjeseca ramazana pakete s hranom za 14.500 porodica u potrebi u Palestini.

Osim toga, svaki dan će osigurati iftar za 7.000 porodica u istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu) i na Zapadnoj obali, prenosi Anadolija.

U gradu Ramallahu danas je upriličena ceremonija predaje pomoći koja će biti podijeljena ljudima u potrebi narednih dana.

Ceremoniji su prisustvovali palestinski ministar socijalnog razvoja Ahmad Majdalani, generalni konzul Turske u Al-Qudsu Ahmet Riza Demirer i koordinator TIKA-e za Palestinu Ahmet Refik Cetinkaya.

Demirer je tom prilikom kazao da će Turska i dalje nastaviti pružati pomoć i podršku palestinskom narodu.

"Ovo je također prilika da još jednom pokažemo bratstvo između Turske i Palestine", naglasio je Demirer.

Ministar Majdalani je izrazio zahvalnost Turskoj zbog pomoći koju godinama pruža Palestini.

"Zahvaljujemo se narodu Turske i vladi te zemlje, a posebno turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu na velikoj podršci palestinskom narodu", rekao je Majdalani.

Cetinkaya je kazao da će i ove godine tokom ramazana podijeliti pakete s hranom ljudima u potrebi kako bi im uljepšali sveti mjesec posta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije