Turci Erdoganu preko društvenih mreža poručuju: Dosta

Radiosarajevo.ba
Turci Erdoganu preko društvenih mreža poručuju: Dosta
FOTO: AA / Recep Tayyib Erdogan

Više od pola miliona Turaka je na Twitteru pisalo #Tamam, što znači „dosta“, na izjavu turskog predsjednika Tayyipa Erdogana da će odstupiti ako Turska kaže "dosta", piše Reuters.

"Ako jednoga dana naša nacija kaže 'dosta', mi ćemo odstupiti", rekao je Erdogan u svom obraćanju u turskom Parlamentu.

Erdogan upravlja Turskom već 15 godina. Njegovu vlast je obilježio snažan ekonomski rast, ali i obračuni s protivnicima. Prošlog je mjeseca objavio da će se prijevremeni izbori održati 24. juna, godinu dana prije od redovnih.

Ubrzo nakon govora, hashtag #Tamam vrlo brzo se proširio turskim Twitterom i postao globalna tema. "Želimo demokratiju i kažemo #dosta Erdoganu. Molimo napusti položaj, učinio si sulude stvari našoj zemlji i ljudima. Dosta", samo je jedan od komentara na Erdoganovu vladavinu na navedenoj društvenoj mreži.

"Nećeš mirno odstupiti. Odgovarat ćeš za to što si činio. Dosta!", napisao je drugi.

Erdoganovi konkurenti na predsjedničkim izborima su se priključili tweetovima, a tri njegova najveća protivnika prikupila su više od 10.000 retweetova.

"Vrijeme je isteklo. Dosta!" napisao je u tweetu Muharrem Ince, kandidat opozicije CHP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije