Tuga u Britaniji: Majka umrla od korone, kćerka od infarkta na njenoj sahrani

Radiosarajevo.ba
Tuga u Britaniji: Majka umrla od korone, kćerka od infarkta na njenoj sahrani
Foto: Facebook / Velika porodična tragedija

Laura Richards (32) doživjela je srčani udar dok su tijelo njene majke Julie Murphy (63) spuštali u zemlju. Užasnuta rodbina i vikar koji je sprovodio sahranu pokušali su je spasiti, ali umrla je na licu mjesta.

Laura je bila na sahrani svoje majke, sa šačicom ljudi kojoj je dozvoljeno da se od nje oproste, zbog pravila socijalnog distanciranja uslijed pandemije koronavirusa, piše The Miror. 

Laurina porodica iz Atherstonea u Warwickshireu, u Engleskoj, ostala je zavijena u crno. Julie je bila majka četvero djece. Inače je bolovala od multiple skleroze i demencije i umrla je 15. marta, nakon što se u staračkom domu zarazila koronavirusom.

Laurina polusestra Sadie (45), izjavila je da je porodica proživjela dvostruku tragediju. Na majčinom sprovodu u jednom trenutku je samo čula sestrin vrisak: 'Ne mogu disati, gušim se!' - i uskoro je nije bilo. 

"Doživjela težak srčani udar", priča Sadie.

U danima prije smrti, Laura je na Facebooku objavila dirljivu posvetu majci, napisavši: 'Volim te mama', uz puno emotikona u obliku srca. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije