Trump odgovorio papi: Kada IS napadne Vatikan, molit će se da sam ja predsjednik

Radiosarajevo.ba
Trump odgovorio papi: Kada IS napadne Vatikan, molit će se da sam ja predsjednik

Ako i kada Vatikan bude napadnut od strane tzv. Islamske države (IS), a svi znamo da je Vatikan ultimativni trofej IS-u, mogu Vam obećati da ćete željeti i moliti se da je Donald Trump predsjednik, jer se to ne bi desilo. Izbrisao bih IS, za razliku od današnjih političara koji puno pričaju, a malo rade.

Ovako počinje službeno saopćenje Donalda Trumpa kojim je ovaj republikanski kandidat za američkog predsjednika odgovorio na današnji komentar pape Franje. Podsjećamo,papa je ranije kazao kako Trump nije hrišćanin: ''Osoba koja razmišlja samo o gradnji zidova, ko god da je, a ne o gradnji mostova, nije hrišćanin. To nije duhovnost.''

Trump je mišljenja da je za papin komentar “kriva” meksička vlada (papa je upravo posjetio Meksiko, op.pr), jer:

“Oni (Meksiko) i njihove vođe, papi su loše govorili o meni, jer i dalje žele da uzimaju od Sjedinjenih Država, i u trgovini i na granici (....) papa je čuo  samo jednu stranu priče – nije vidio kriminal, dilanje drogom i negativni ekonomski učinak koji trenutka politika ima na SAD.”

Donald Trump smatra da je sramotno da religijski vođa dovodi u pitanje nečiju vjeru: “Ja sam ponosan što sam hrišćanin, i, kao predsjednik, neću dovoditi da se kršćanstvo stalno napada i slabi, kao što se sad dešava, sa ovim predsjednikom. Nijedan vođa, pogotovo religijski, ne bi trebao da ima pravo da preispituje nečiju vjeru ili religiju. Koriste papu kao pijuna i trebaju se sramiti zbog stoga, posebno jer je puno života u pitanju i kada je ilegalna migracija ovako raširena.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije