Trudnica preminula nekoliko minuta prije vjenčanja

Radiosarajevo.ba
Trudnica preminula nekoliko minuta prije vjenčanja
Twitter/Screenshot / Jessica Guedes

Tridesetogodišnja Jessica Guedes bila je u 6. mjesecu trudnoće kada je doživjela moždani udar samo nekoliko minuta pred dolazak ispred crkve u Sao Paolu.

U prvom trenutku porodica je mislila da se onesvijestila zbog anksioznosti jer se prethodno žalila da je nervozna, da osjeća vrtoglavicu i da ima bolove u vratu.

Upravo zato je ceremonija kasnila jer niko nije bio svjestan da je mlada doživjela preklampsiju koja je ubrzo rezultirala smrću.

Čim su ljekari stigli, Jessicin mozak je proglašen mrtvim, a onda je krenula borba da se beba održi u životu.

Preeklampsija je stanje koje se javlja samo u trudnoći i to u uglavnom u drugoj polovini trudnoće. Predstavlja komplikaciju koju karakterišu visok pritisak, otoci i bjelančevine u mokraći. Može biti blaga i teška. Blag oblik preeklampsije se odražava u manjem skoku pritiska uz osrednje otoke. Teži oblik može ugroziti i bebu i majku jer dolazi do problema po rad jetre i bubrega žene, a u najtežem obliku, i do anemije.

Njen vjerenik, vatrogasac Flavio Gonçalvez bio je iznenađen zašto se Jessica ne pojavljuje. Međutim, kada su kola stigla, rođaci su izletjeli i panično tražili pomoć jer se onesvijestila.

"Otvorio sam vrata i rekao joj da sam tu. Odgovorila mi je da je dobro, ali da ima jake bolove u vratu. U tom trenutku počeo sam da radim svoj posao, koji inače radim već sedam godina. Izvukao sam je iz limuzine, započeo prvu pomoć i tražio pomoć od kolega vatrogasaca koji su bili gosti", ispričao je za brazilske medije.

Kada je primljena u bolnicu, zbog ozbiljnosti situacije hirurzi su izveli carski rez u 29. nedjelji trudnoće, a mama je, nažalost preminula u toku operacije.

Sofia je tako rođena sa samo 930 grama, nakon čega je odmah prebačena na odjeljene neonatalne njege gdje će biti naredna 2 mjeseca.

"Jedva sam čekao da postanem njen suprug, a onda i otac. Moram da budem jak jer me je ljubav mog života naučila kako da poštujem i tretiram žene, a to ću sve primijeniti u odgajanju svoje kćerke. I dalje ne mogu da vjerujem da se ovo dogodilo. Imam osećaj kao da sam i filmu i kao da će uskoro kraj. U mom slučaju ovaj film se nikada neće završiti, a patnja će trajati dovjeka", zaključio je Flavio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije