Trst: Bosanac Mustafa Mahmutović lažno optužen za silovanje

Radiosarajevo.ba
Trst: Bosanac Mustafa Mahmutović lažno optužen za silovanje
/ Noćni klub Cantera Sistiana
Kako se odmotava klupko slučaja silovanja 24-godišnje britanske studentice u Trstu sve je jasnije da je glavnoosumnjičeni za ovaj zločin - Mustafa Mahmutović – lažno optužen.

Zločin se desio u noći između 20. i 21. maja kada je 38-godišnji vozač vozač iz BiH, inače stalno nastanjen u Sežani (Slovenija), autobusom razvozio mladiće i djevojke nakon zabave u noćnom klubu Cantera Sistiana. Djevojka je optužila vozača da je tokom vožnje dva puta silovao.

Međutim, u njenom iskazu pojavilo se mnogo nedosljednosti. Najvažnije, provjera tahografa autobusa pokazala je da nije bilo promjene u režimu vožnje niti zaustavljanja koje bi moglo biti iskorišteno za zločin.

Također, djevojka je stalno govorila da je riječ o minibusu ili kombiju dok Mahmutović vozi autobus. S tim u vezi je i njena izjava da je silovatelj bio na vozačkom a ona na suvozačkom sjedištu, što se ne slaže s rasporedom u autobusu koji vozi Mahmutović, gdje su ova sjedišta udaljena jedno od drugog barem metar.

Mahmutović je vrlo brzo pušten da se brani s slobode, a prije nekoliko dana je tužilac zatražio od sudije Luigija Dainottija da opozove europskim nalog za hapšenje. 

Na osnovu dosada prikupljenih dokaza i činjenica, najizglednijom se čini teorija da je britanska studentica optužila pogrešnog čovjeka dok je pravi krivac i dalje na slobodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije