Tri osobe uhapšene zbog kanibalizma

Radiosarajevo.ba
Tri osobe uhapšene zbog kanibalizma

Tri osobe uhapšene u Brazilu, zbog sumnje da su ubile najmanje dvije žene, priznale su kanibalizam, saopćila je policija. 

U saopćenju policije se navodi da je "trio" navodno osnovao sektu pod nazivom "Kartel" sa zadatkom da očisti svijet i smanji stanovništvo. Kako prenosi londonski The Telegraph, 51-godišnji Jorge Beltrao Negromonte da Silveira, njegova supruga Isabela i ljubavnica Bruna da Silva uhapšeni su prošle srijede u Gvaranhunsu, u brazilskoj pokrajini Pernambuko. Policija navodi da su namjeravali da svake godine ubiju po tri žene.

Žrtve su ubijali u svojoj kući, a zatim su njihovo meso jeli i koristili kao filu za pite koje su prodavali susjedima. Detalji zločina opisani su u knjizi koju je napisao da Silveira koji posjeduje diplomu prosvetnog radnika i crni pojas u karateu. 

Brazilski kanibali su prilikom hapšenja izjavili da su jeli meso svojih žrtava "kako bi pročistili svoje duše". 

Policija je saopćila da su osumnjičeni rekli da im je "glas" rekao da ih ubiju, prenosi BBC. 

Policija je pronašla tijela dvije žene ispod jedne kuće gdje su osumnjičeni živjeli. Tijela dvije žene identifikovana su kao osobe koje su nestale početkom godine. 

Policija istražuje da li su osumnjičeni povezani s ubistvom još šest žena u istoj državi. Troje uhapšenih će biti optuženi za ubistvo, otmicu, sakrivanje tijela, prevaru i kršenja propisa javnog zdravlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije