Tri djevojke iz BiH godinama džeparile u Londonu: Evo što ih zovu Čarlijevi anđeli (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Tri djevojke iz BiH godinama džeparile u Londonu: Evo što ih zovu Čarlijevi anđeli (VIDEO)

Nakon dvije godine bijega, britanska policija uhapsila je 24-godišnju Saidu Isović, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, osumnjičenu da je bila dio bande džeparošica iz Bosne i Hercegovine koje su "operirale" po Londonu.

Tročlanu bandu su britanski mediji nazvali Čarlijevi anđeli, a kriminalke iz BiH su pod lupu britanske javnosti došle kada su, prerušene, opljačkale 2.000 funti od jedne osobe

Osim Saide Isović, britanska policija je ranije uhapsila Ivanu Ramić (23), dok potraga za trećom Bosankom i dalje traje. Ramić je prošle godine osuđena na 11 mjeseci zatvora.

Britanski mediji pišu da je trojka zajedno djelovala već deset godina, a njihov modus operandi bio je takav da bi ušle u prodavnicu, obučene u dugu odjeću i ogrnute šarenim šalovima.

Potom bi odabrale metu, presvukle se u majicu, farmerke, s puštenom kosom i počele bi pratiti žrtvu. Uslijedilo bi i treće presvlačenje – kaputi i zavezana kosa.

Pogledajte snimku na kojoj se vidi kako su pljačkale:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije